De maan

Iedereen kent de maan … maar ken je ze wel echt?

Weet je dat de maan ontzettend veel invloed op ons heeft?

Misschien ben je je daar niet altijd van bewust. Door je steeds meer af te stemmen op de cyclus van de maan zal je al heel snel ont-dekken dat we veel meer in ons leven kunnen realiseren … noem het maar gerust MANIFESTEREN.

Alles in de natuur bestaat namelijk uit een cyclus van opbouw, bloei, verval en dood. Zo ook de maan…

De NIEUWE MAAN of donkere maan is NIET zichtbaar met de WASSENDE MAAN of de groei naar het eerste kwartier is er in het westen een maansikkel die in één week tijd toeneemt tot een halve maan. Weer een week verder staat de maan VOL om in de week daarna weer af te nemen tot een halve maan in het LAATSTE KWARTIER in het oosten. In de volgende week verdwijnt ook deze halve maan weer naar NIETS en hebben we terug het begin van de cyclus met de NIEUWE MAAN …

Dan zijn we helemaal rond …

De maan doet daar gemiddeld een 29 tal dagen over.

In elk van deze stadia heeft de maan een andere invloed op ons. Door je hier op af te stemmen kan je deze invloed gebruiken om dingen in je leven te ONDERZOEKEN, LOS te LATEN of een PLEK te GEVEN en … NIEUWE DINGEN VORM te GEVEN.

Wat invloed? hoe invloed?

De maan heeft invloed op het water hier op AARDE, waardoor eb en vloed ontstaat. Aangezien we als mens voor een heel groot gedeelte uit water bestaan kan je je al inbeelden dat er ook aan ons getrokken en geduwd wordt. Door je af te stemmen op dit ritme kan je veel bewuster afstemmen op je eigen cyclus. Je ontdekt waar je het beste functioneert en waar je rust dient te nemen.

De kracht van de maan is dan een aanvullende kracht, niet enkel door haar maand ritme maar ook door haar jaarritme omdat elke maan een eigen thema heeft. Gedurende de 13 manen van het jaar doorloop je zo een hele cyclus waarbij je oude patronen bewust achter kan laten en letterlijk loslaten waardoor je steeds meer in je kracht kan gaan staan, beter in je kracht kan blijven en je dromen vorm kan gaan geven.

De maan rond

NIEUWE MAAN of donkere maan is een periode van rust en naar binnen keren om via je intuïtie contact te maken met je dromen, wensen en verlangens. Het is het ideale moment om iets nieuw te starten en/of oude, ongewenste patronen los te laten en te vervangen.

Dit kan je doen door hetgeen wat je wil loslaten op een papiertje te schrijven en te verbranden.

Op de avond van de NIEUWE MAAN zet je je intenties neer voor deze maan, wat wil je aanpakken, opstarten of bereiken in deze cyclus?

Je kan altijd bij ons terecht voor de NIEUWE MAAN OVERVLOED COLLAGES …

WASSENDE MAAN of eerste kwartier is een periode van groei, je voelt de energie letterlijk toenemen. Alles wat je nu aanpakt, heeft een goede kans van slagen, kom dus in beweging en onderneem ACTIE en kies BEWUST wie je wil zijn en wat je wil doen!

BIJ VOLLE MAAN is de energie op haar hoogtepunt. Je kan hem letterlijk voelen, en dit kan voor spanning zorgen maar ook (oude) emoties naar boven brengen. Creativiteit stroomt volle bak en … het is veel makkelijker om naar je intuïtie te luisteren … een periode om successen te vieren en je passie te volgen.

Neem eens even de tijd om vanop een afstand naar jezelf te kijken en observeer wat je al bereikt hebt en waar er nog werk aan de winkel is.

BIJ AFNEMENDE MAAN wordt de energie weer minder en is het tijd om naar binnen te keren en over jezelf te leren, onderzoek wat je nog hebt laten liggen en wat je de volgende cyclus wil aanpakken.

Je energie neemt af en het is nodig om het rustiger aan te doen… het is tijd om op te ruimen en te reinigen, zowel in huis als in jezelf.

En dan ben je nu klaar voor de volgende nieuwe maan met een nieuwe cyclus en nieuwe mogelijkheden.

Volgende keer meer over de jaarcyclus en de  energie van de 13 manen.