EO2DAY

EO 2DAY – Lavender

Lavender olie is een zeer veelzijdig olie en heeft als eigenschap dat het helpt helen, verzachten en reinigen. Het wordt vaak beschouwd als het “Zwitsers zakmes” van de essentiële oliën. Lavendel heeft een fris zoetig en bloemig aroma dat kalmerend en verzorgend werkt. Lavender staat erom bekend rust te geven en ontspannend te werken en is daardoor bevorderend voor een goede nachtrust.

Bijzonderheden: Wespen houden niet van de geur van lavendel! Maak een spray met Lavender olie erin (een spray flesje vullen met water, een halve theelepel zeezout en wat druppels Lavender olie) en spray dit over je kleding, de picknicktafel of de speelplaats van de kids, om zo de wespen te weren. Deze spray kun je ook voor het slapen gaan over je beddengoed sprayen voor een ontspannen nachtrust.

Lavender olie is al eeuwenlang een populaire olie en zou als één van de enige olietjes puur op de huid mogen gebruikt worden. Het werkt huidherstellend en is daarom zeer geschikt voor je huidverzorgingsrituelen. Ik zelf ben daar echter zeer voorzichtig mee, omdat ik wel eens durf te reageren op LAVENDER. IK verdun het dus altijd zeer goed voor dat ik het op mijn huid aanbreng. Ik heb nu een huidherstellende blend in gebruik om rondom (inderdaad niet op) mijn wonde op mijn been te doen.

Zelf gebruik ik het meestal in de diffuser voor de lekkere kalmerende vibe en geur in huis en in mijn immuniteitsblend tegen allergieën, andere jaren is het snotter, dikke ogen en ademhalingsproblemen, dit jaar is dit met 95% gereduceerd. Wat een heel duidelijk verschil maakt in mijn functioneren.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *