Maankalender

Dit is een heel bijzondere maankalender.

Er zijn 12 of 13 manen en deze kunnen je helpen om al je dromen te verwezenlijken.

Men spreekt over de grote cyclus van een jaar dat onderverdeeld is in 4 seizoenen. Dit natuurlijke ritme van de aarde kan men dan gaan verfijnen door het ritme van de MAAN.

Men begint met de WINTERMANEN die jou uitnodigen om heel diep naar binnen te keren en heel bewust voor jouw grote droom te kiezen, ze vragen je om je open te stellen en er het volste vertrouwen in te hebben dat alles juist is. De LENTEMANEN  dagen je dan weer uit om het oude vertrouwde los te laten en uit je comfortzone te komen, om de moed te verzamelen, en om zelf nieuwe kansen te scheppen, onderweg vergeef je jeZELF voor de fouten die je maakt. De ZOMERMANEN laten jou schitteren in al je grootsheid. Je wordt zichtbaar, je straalt en geniet met volle teugen. De HERFSTMANEN helpen je dan weer om mild te zijn en je focus bij je droom te houden ook al is dat soms een hele uitdaging, je blijft het beste van jeZELF geven en je laat onder alle omstandigheden zien en weten wie je waarachtig bent.

Eens in de 3 jaar heeft de GROTE CYCLUS van het jaar 13 manen i.p.v 12. Dit noemt dan een BLAUWE MAAN.

Je kan een BLAUWE MAAN op 2 manieren bepalen. Oorspronkelijk is het zo dat er een BLAUWE MAAN is wanneer de maan voor de 2e keer in eenzelfde sterrenbeeld staat.

Dit is in 2019 op 18 mei.

De moderne variant is wanneer er een 2e volle maan binnen eenzelfde kalendermaand is. In 2018 was dat bijvoorbeeld op 31 januari en op 31 maart.

De BLAUWE MAAN is een periode waarin je in 29 dagen (één maan dus) de kans krijgt om alle stappen van de GROTE CYCLUS van het jaar versneld te doorlopen.

Deze maan is dus een echte bekrachtiger en transformator!