ZELF-vertrouwen

Onoverwinnelijke Mindset 1

"Dit wil ik nooit meer"

Om je dromen en/of je droombizz snel en supereasy in de wereld te zetten heb je een onoverwinnelijke mindset nodig.
In deze reeks “MINDSET” nemen we je stap voor stap mee in het proces van droom naar werkelijkheid.

Het proces begint bij het voelen van een verlangen, een groot brandend verlangen. Nog niet altijd zo duidelijk, maar wel heel erg aanwezig.
Meestal volgt hier al snel op dat je bepaalde dingen niet meer wil. Je weet nog niet wat je dan wel wil, maar het is heel duidelijk dat je niet meer wil wat er nu is of hoe het er nu aan toegaat.

“Dit wil ik nooit meer” is een uitspraak die dan nogal eens gedaan wordt. Heftig, want dit geeft heel duidelijk aan dat je niet tevreden bent met je leven zoals het nu gaat. Waarschijnlijk is dit al langer aan het broeden en heb je een onbestemd gevoel terwijl je in feite alles hebt om gelukkig te zijn. Toch ontbreekt er iets! Je kan er de vinger niet opleggen, je kan het niet benoemen en toch is dat gevoel er.

Stilaan sluipt de onvrede binnen en ontstaat er steeds meer WREVEL over een bepaalde situatie. Wanneer deze situatie terugkomt of aanhoudt krijg je steeds meer ONGENOEGEN, wat behoorlijk wat IRRITATIES veroorzaakt als dit begint door te wegen.

Wanneer deze situatie blijft aanhouden of er komen andere ongenoegens bij, ontstaat er nog meer ERGERNIS, BOOSHEID en WOEDE, met als resultaat een EXPLOSIE of een IMPLOSIE.
Een EXPLOSIE is naar de buitenwereld gericht, een IMPLOSIE naar je binnenwereld en naar jezelf, met alle gevolgen van dien.

Dit noemt men een STRESS-ROUTE, en is slechts één manier om op ongewenste situaties te reageren. Je hebt ook de route van MANISCH-DEPRESSIEF.

In het MANISCHE reageert men op een ongewenste situatie door weg te vluchten in een FANTASIEWERELD, door WEG te DROMEN of een EIGEN WERELD te CREËREN en wanneer dit uit de hand loopt kan dit leiden tot een NEUROSE,PSYCHOSE en zelfs helemaal DOOR FLIPPEN om te belanden in ACHTERVOLGINGSWAANZIN of SCHIZOFRENIE.

De DEPRESSIEVE-route gaat van AFWEZIG zijn naar CONCENTRATIEVERLIES, daarna wordt je LAKS, je laat je BEWUSTZIJN DALEN, wat uiteindelijk uitmondt in APATHIE met als gevolg een DEPRESSIE of zelfs een CHRONISCHE DEPRESSIE.

Dit is echt een route van AFSCHAKELEN en WEGVLUCHTEN!

Dit zijn allemaal REACTIEPATRONEN op één of meerdere ONGEWENSTE SITUATIES.


Wat als ik je nu vertel dat een ongewenste situatie enkel maar INFORMATIE is…

en dat je die informatie krijgt vanuit je ZIEL om een bepaalde kwaliteit in je leven te gaan ONT-WIKKELEN.?

We zijn namelijk allemaal op aarde om onze kwaliteiten en gaven te ontwikkelen, maar daar komen we later nog wel op terug!
Even terug naar de ongewenste situatie(s) en de bijhorende REACTIEPATRONEN. Kan je je voorstellen dat dit niet goed is voor je lichaam?
Ook niet voor je emotionele balans? En ook niet voor je mentale gezondheid?

Ik denk dat het in eerste instantie heel belangrijk is om te gaan achterhalen wat je echt niet meer wil in je leven.

De eerste stap is dus BEWUSTWORDING van wat er gaande is. Durven te voelen en te benoemen. Pas wanneer je dat doet komt er ook ruimte voor iets anders. Wanneer je blijft reageren op ongewenste situaties creëer je steeds meer DISHARMONIE.

Let op ! Een reactiepatroon is niet slecht… het is een OVERLEVINGSSTRATEGIE en nodig geweest om inderdaad te overleven.

NU is het tijd om daar verandering in aan te brengen.

Ik wil je vragen om even te gaan zitten, je ogen te sluiten en rustig in en uit te ademen.
Doe eventueel één druppeltje STRESS AWAY van de starterskit van Young Living op je handen en wrijf ze stevig op elkaar … vorm een driehoekje door je vingertoppen tegen elkaar te plaatsen, plaats dit driehoekje over je neus (wees altijd voorzichtig met je ogen) en adem 4x diep in en uit, leg vervolgens je handen in je schoot en stel jezelf de volgende vraag:

“Wat wil ik NIET meer in mijn leven?”

Geef het de tijd om op te borrelen, want soms zit dit heel diep verborgen. Misschien moet je dit wel meerdere dagen na elkaar doen om tot de essentie te komen.

Wanneer het klaar is noteer je alles op een los blad papier (hebben we naderhand nog nodig om een loslaat ritueel te doen). 

Doe dan één druppeltje PEPPERMINT van diezelfde starterskit in je handen, wrijf goed tegen elkaar, maak weer een driehoekje, maar blijf wel wat verder weg van je neus om in te ademen (peppermint is vrij sterk) en adem 4x  diep in en uit, wrijf de rest in je nek, ervaar de PEPPERMINT RUSH en ga vol energie verder met je dag.

Voor meer info over de essentiële oliën, klik hier

Veel succes met je ont-dekkingstocht!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *