Ongecategoriseerd

WAKE UP

WAKE UP en stop met leven op automatische piloot

Ik weet niet of het jou ook opgevallen is maar dikwijls ben ik hele stukken van mijn leven kwijt ... ik kan ze me niet her-inneren. Anderzijds ben ik heel helder aanwezig en zeer alert, volledig in het nu en mee met de stroming.

Je kent het vast wel,  je gaat met je auto ergens naartoe en voor je het weet ben je daar en heb je zelfs geen flauw benul hoe je daar geraakt bent. Je had het voertuig volledig onder controle en bent ook veilig aangekomen. Bizar toch?

Dit is letterlijk de automatische piloot! Dit gebeurt niet enkel en alleen tijdens een autorit, maar overal, thuis op je werk, elke dag opnieuw.

Waarom leven we een groot deel van ons leven op automatische piloot?

Wel volgens mij werkt ons brein nu eenmaal zo. Ons brein bestaat uit twee delen: een BEWUST deel en een ONBEWUST deel. Ons BEWUSTE brein gebruiken voor logische en rationele dingen te doen, en dat kost ons energie, waardoor we snel moe raken wanneer we ingewikkelde vraagstukken moeten oplossen waar we ons hoofd over breken. Het ONBEWUSTE brein is daarentegen veel efficiënter. Het is namelijk heel goed en snel in het vinden van patronen en overeenkomsten tussen wat we nu beleven en ... eerder al hebben ervaren. Als een ervaring maar genoeg lijkt op eentje uit het verleden, gaat ons ONBEWUSTE ervan uit dat het hetzelfde is  en zal het ons gedrag zodanig sturen zodat we net reageren als toen. Soms is dat fijn, je hoeft er dan niet over na te denken en dat is dan weer het grote voordeel van onze automatische piloot.

Dit is een verbazingwekkend efficiënt proces en bespaard ons heel wat tijd. Zonder dit proces zou het leven veel moeilijker zijn, omdat je dan het leven voortdurend BEWUST zou moeten aansturen. Geloof me dan ben je binnen de kortste keren doodop. Denk er maar eens over na hoe moeilijk het in het begin was om met de auto te leren rijden, of een nieuwe taal te leren... Ons ONBEWUSTE brein zorgt er dus voor dat we veel minder energie verspillen tijdens het uitvoeren van simpele, herhalende taken. Het ONBEWUSTE deel van ons brein denkt dus sneller en automatischer dan het BEWUSTE brein. Wanneer je maar vaak genoeg oefent bij het aanleren van een nieuwe vaardigheid zal je ONBEWUSTE brein het van je overnemen, en het veel sneller en beter uitvoeren dan het langzame denkende deel van je brein.

In zulke situaties doet het ONBEWUSTE deel van ons brein fantastisch en onmisbaar werk.

Het is belangrijk dat je dit verschil goed begrijpt!

Het lastige van de zaak is dat je je ONBEWUSTE brein niet kan uitschakelen... en ... dat is maar goed ook, want stel je voor dat je zou moeten stilstaan bij je ademhaling of het kloppen van je hart, je spijsvertering regelen. Dus het ONBEWUSTE verricht echt wel veel goede taken.

Maar wanneer het aankomt op ons leven, dan moeten we er eens bij stilstaan dat we allemaal zo onze eigen ingesleten gewoontes hebben, dingen doen die we al heel vaak gedaan hebben... daardoor is de automatische piloot de BASIS stand in ons leven geworden. En daardoor missen we ook veel.

Het is dus van belang om beide hersenhelften beter in balans te brengen en te laten samenwerken... we weten niet altijd hoe, maar intuïtief voelen we wel dat het juist is. Wanneer we onszelf wakker schudden kunnen we de automatische piloot uitschakelen  zodat we zelf de route van ons leven kunnen bepalen.

Wanneer jij grootse dromen wil verwezenlijken zal je eerst moeten wakker worden en je bewust worden of zijn van wat jouw doelen zijn, hoe je bij de les kan blijven om ze voor elkaar te krijgen en snel in de vorm te brengen.

Wanneer dit jouw hartje doet zingen nodig ik je uit om eens goed bij jeZELF stil te staan. Want ik weet dat jij veel meer potentieel bezit dan dat je nu zichtbaar maakt, velen onder ons zijn BEELDDENKERS en kunnen hun dromen niet zo makkelijk onder woorden brengen.

Daarom is het ook mijn missie om het onderste uit de kan te halen en je bij je kern te brengen en die op jouw manier ook naar buiten te brengen... CREATIVITEIT opent veel deuren... en geloof me creativiteit is niet enkel tekenen of schilderen! Het is het openen van de juiste poorten, het rechterbrein waar alles wat je nodig hebt intuïtief aanwezig is, gekoppeld aan het linkerbrein voor BEWUSTE groei... ont-dek hoe je dit naar boven kan halen en kies BEWUST voor deze stap. Het schudt je wakker en dat is hoog tijd toch ???

Hou het agenda in het oog voor onze creatieve cursussen voor het openen van de YINNE poorten en onze WAKE-UP calls

Schrijf je snel in op [email protected] of 0472/949736 ... van harte welkom

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *