ZELF-vertrouwen

MINDSET de weg naar een succesvoller leven

MINDSET is een manier van denken over jezelf, je kwaliteiten en jouw vaardigheden…
In principe zijn er maar twee soorten MINDSET.
Een statische mindset of een groeigerichte.

Iemand met een STATISCHE MINDSET gaat er van uit dat alle kwaliteiten en vaardigheden aangeboren zijn en niet te veranderen, waarbij oefenen om beter te worden weinig zin heeft. Ze laten alles liever bij het oude. Ze zijn bang om dom over te komen en fouten te maken en zullen er alles aan doen om dit te vermijden. Dit perfectionisme kan hen danig de das omdoen.
Ze geven snel op bij tegenslag omdat ze denken dat het zo is en niet anders kan.
Feedback negeren ze of ervaren ze als kritiek, waardoor ze zichzelf gaan verdedigen.

Een STATISCHE (ook wel FIXED) MINDSET kan al snel leiden tot NEGATIEVE gedachten (ik kan het toch niet) gevoelens en gedrag.
Wanneer anderen succes hebben kunnen ze snel jaloers zijn.

Iemand met een GROEI-MINDSET gaat er van uit dat alles kan geleerd worden. ze zijn bereid om te oefenen en er moeite voor te doen. Ze staan open voor feedback en gebruiken dit om beter te worden en als anderen succes hebben gebruiken ze dit als inspiratie en om zelf van te leren. Ze zijn ook positief ingesteld en hebben vertrouwen in de goede afloop en in de hulp van de buitenwereld en het universum

Het mag dus duidelijk zijn dat je met een GROEI-MINDSET veel beter af bent. Iedereen kan trouwens overstappen op deze MINDSET, het is gewoon een keuze. En in het begin van een overschakeling niet evident, maar je kan het, het is gewoon een kwestie van alert te blijven op wat je DENKT, VOELT en DOET, dit is de maatstaf. En als het niet meer klopt of je niet meer vooruit helpt, weet je dat het weer tijd is om te kiezen.

Met andere woorden, DENKEN, VOELEN en HANDELEN is heel belangrijk in jouw evolutie.

INNER GAME, de weg naar succes via jezelf

INNER GAME speelt zich vooral af in je eigen hoofd, waar jijzelf je eigen tegenspeler bent.
Het gaat om

ZELFBEWUSTZIJN
KEUZE
ZELF-VERTROUWEN
LOSLATEN
FLOW

De INNER GAME is een hele effectieve en leuke methode van leren, zodat je heel snel al je prestaties kan verbeteren. Ondertussen ervaar je steeds meer vreugde en plezier in je leven. Het kan je naar SUCCES leiden.
De methode leert je anders om te gaan met de discussie met jezelf, in je hoofd, de kleine stemmetjes die zoveel teniet doen van je werkelijke potentieel.
Hierdoor ga je moeiteloos, in FLOW veel betere prestaties gaan neerzetten.
Als je het mij vraagt… PURE MAGIE

Je leert eerst je eigen INNERLIJKE SPEL (Ja, het leven is een spel!) te winnen, zodat je daarna, elk ander uiterlijk spel in de buitenwereld kan gaan winnen.

Bij de traditionele methode van leren wordt er vooral gekeken naar de fouten die er gemaakt worden om ze dan te verbeteren. Het gaat dus vooral over oordelen op wat men ziet in de buitenwereld en veel minder om de innerlijke processen die die afspelen.
Wanneer je iets nieuw aan het leren bent, ben je vooral veel aan het proberen, je best aan het doen en aan het nadenken.
Het effect is dat je dit in je dagelijkse leven blijft doen en vooral veel gaat oordelen over jezelf. Je ervaart dan druk en twijfel en veel minder plezier.

Bij de INNER GAME methode gaan we leren focussen, er worden veel minder aanwijzingen en kritiek gegeven, wel worden er aandachts vragen gesteld. De aandacht gaat dan naar bewust waarnemen en het fysieke lichaam.
Door te focussen op je lichaam gaat het zich vanzelf corrigeren, je gaat vanzelf ontspannen en gaat in interactie met jezelf.

Een INNER GAME coach leert je te vertrouwen op het NATUURLIJKE LEERPROCES. We leren je terug plezier te krijgen in het leven, dat je je goed voelt waardoor de angst om fouten te maken verdwijnt.
De eerste les die je leert is dat FALEN NIET BESTAAT, soms heb je het gevoel van wel, maar …
Er bestaan alleen LEERMOMENTEN. Je leert wat effectief is en wat niet. Je kan niet alles van de eerste keer perfect doen, daar is oefening voor nodig en om resultaten te krijgen is er FOCUS nodig en vooral GENIETEN.
Onderweg in het LEERPROCES is er geen oordelen, enkel ont-DEKKEN. Je tast je mogelijkheden af, stuurt bij en wordt steeds beter.
Wanneer er fouten gebeuren ga je jezelf afvragen waarom die gebeuren. Ben je afgeleid?
Hierdoor breng je jezelf terug in het HIER en NU, waar alles gebeurt.

Als INNER GAME coach weet ik dat je een groot potentieel bezit, de kunst is om genoeg zelfvertrouwen te krijgen zodat je dit moeiteloos, in flow naar buiten kan brengen.
Hoofdzakelijk gaat het hier om je INNERLIJKE BELEMMERINGEN, die je jezelf dikwijls aan praat te gaan wegnemen.
Bij het INNER GAME coachen gaat het vooral om het bevorderen van je BEWUSTZIJN en het vertrouwen te boosten in een natuurlijk leerproces.
Het HIER en NU is ook heel belangrijk, omdat achteraf praten over fouten weinig nut heeft. Alles gebeurt in het moment, en enkel daar kan je iets veranderen.

De kunst is dus om zo snel mogelijk te leren hoe je jezelf kan coachen. Het gesprek met jezelf. jezelf moed geven en de juiste aanwijzingen.
Dit betekent dus ook stoppen met jezelf op je kop te geven, te oordelen en kritiek te spuien.
Een positieve benadering en jezelf vragen stellen, vooral aandachts vragen is dus heel belangrijk.
Weet dat dit even tijd vraagt en dat je dit niet van vandaag op morgen doet, het is een ont-wikkelingsweg.

Ik wil je graag helpen om dit te ont-wikkelen. We passen dit in onze cursussen toe waardoor je het op een speelse manier leert.

Heb je nog vragen stuur gerust een bericht!